Over ons

Groep De Brauwer een sterk bedrijf, een betrouwbare partner in de vleesindustrie klaar voor de toekomst!

Groep De Brauwer nv heeft zijn oorsprong vanuit een succesvol familiebedrijf, met 4 generaties lang ervaring in de sector. Deze vaardigheden en uitgebreide knowhow zijn inmiddels overgedragen aan een gemotiveerd en flexibel team van medewerkers. Sinds zijn oprichting heeft Groep De Brauwer een goede reputatie opgebouwd: als partner voor varkenshouders en als leverancier voor de nationale- en internationale markt. De varkens worden geklasseerd naar de wensen en de kwaliteitsvereisten van de klanten, alsook is er een vlotte terugkoppeling van slachtinfo naar de leverancier. Wekelijks worden er zo’n 25.000 à 30.000 varkens geslacht met de modernste technieken. Wij bewaken continu onze kwaliteit tijdens de hele keten. Eveneens onderhouden wij tevens een nauwe samenwerking met partners gespecialiseerd binnen internationaal transport en diepvriesstockage.

Groep De Brauwer nv

Groep De Brauwer heeft aandacht voor u als klant, maar zeker ook zijn leveranciers, en het varken staat centraal. Hierdoor gaat Groep De Brauwer net dat tikje verder.

Daarom ontwierp Groep De Brauwer namelijk als een van de eerste in België een programma dat online de slachtresultaten aan haar leveranciers rapporteert. Naast de voorstelling van de algemene slachtinfo, opgelegd door IVB, wordt ook nog bijkomende info met betrekking tot afgekeurde, flauwe of lichte varkens, afwijkingen aan varkens en het aantal afgekeurde organen (longen en levers) aan de leverancier meegedeeld.

Zo kan de varkenshouder zijn productieproces bijsturen zodat dit een win-win partnership oplevert voor beide partijen, namelijk een kwalitatief hoogstaand varken.

Onze troeven kort samengevat

  • Kwaliteitsvolle producten geselecteerd volgens de specificaties van de klant.
  • Eigen vervoer levende varkens
  • Onze ligging (aankoop in een straal van 60 km)
  • Rechtstreeks contact met leveranciers
  • Transparantie en duidelijke communicatie
  • Gedetailleerde opvolging van de geslachte varkens
  • Meer dan 40 jaar ervaring

Historiek

Alfred De Brauwer zette reeds in 1920 de bakens uit voor de – vandaag nog steeds – bloeiende varkenshandel. Waarop Jacques De Brauwer, de jongste zoon van Julien de Brauwer de “Groep De Brauwer nv” stichtte samen met zijn echtgenote Nicole. Onder hen kende de groep een grote expansie, en werd ook de verkoop van varkenskarkassen op de internationale markt aangesneden.

Eind 2013 werd beslist een structurele samenwerking aan te gaan met Groep Danis, een familiaal bedrijf actief in de agro-industrie gevestigd te Koolskamp. Groep Danis is in België marktleider in de productie van vleesvarkens. In juli 2013 volgt de acquisitie van Exportslachthuis De Coster in Ruiselede.

Deze acquisities laat Groep De Brauwer, Exportslachthuis De Coster en Danis toe elkaar te versterken. Er kan gewerkt worden tot een verdergaande verticale integratie in de vleesverwerking. Het resultaat: een nog betere ketenbeheersing en geoptimaliseerde productie realiseren, met oog op groei.

De slogan van Groep De Brauwer nv “High Quality Meat from Belgium”.